+31(0)611784808 info@m-bouwmeester.nl

Ventilatie roosters

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Af en toe een raam openzetten is niet voldoende. Even luchten is namelijk niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Het is de beste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Zo krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten als gevolg van allergieën voorkomen worden. Wij bieden een uitgebreide scala aan ventilatie roosters. Deze voldoen aan alle regels van het Bouwbesluit en de huidige NEN-normgeving.

Energie Besparen en Ventileren

Het klinkt tegenstrijdig: ventileer uw huis 24 uur per dag en verbruik tegelijkertijd zo min mogelijk energie. Toch is het een goed advies, want door te ventileren voert u vocht af. Een droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Als u goed ventileert, gebruikt u dus minder energie en dat scheelt.

Geluiddempende Ventilatie

Het comfort binnenshuis wordt niet alleen door de luchtkwaliteit en binnentemperatuur bepaald. Ook eventuele geluidsoverlast kan een rol spelen. Vooral aan drukke wegen en in de buurt van spoorwegen en luchthavens kan die overlast groot zijn. Steeds meer overheden stellen minimumeisen voor geluidswering in woningen en kantoren. Essentieel is dan welk ventilatiesysteem u kiest.

De ventilatiesystemen scoren hoog in luchttechniek en vormgeving. Maar ook op het gebied van akoestiek hebben zij een solide reputatie. Wij bieden gevarieerde akoestische producten met duurzaam dempingmateriaal die klachten als gevolg van geluidsoverlast helpt te voorkomen. Voor elke vorm van geluidsoverlast hebben wij een oplossing.